Természetem Világa

Exkluzív ismeretterjesztő folyóirat

Szerkesztői előszó

2003 december 11-én, a frissiben megjelent Handbook of Nuclear Chemistry c. könyvünk sajtóbemutatóján, Silberer Vera, a Természet Világa szerkesztője – egykori kedves kollégám az ELTE-ről – megjegyezte: szívesen látna tőlem egy cikket a biciklizéssel kapcsolatban. A felkérésre határozatlan határidővel igent mondtam.
Végül mégsem a biciklizés lett a cikk témája, hanem valami más, amiben szintén amatőr vagyok ugyan, akárcsak a kerekezésben, de azért mégiscsak közelebb áll formális végzettségemhez (vegyész) és csaknem-végzettségemhez (alkalmazott matematikus).
Így született meg 2005 februárjában a "Bolyongások a valószínűség mezején: A határozatlanság bizonytalansága" c. cikkem "light" változata, melyet egy 2-3 részes sorozat első részének szántam. A sors és a lektor kifürkészhetetlen és megkérdőjelezhetetlen akaratából kifolyólag azonban a tervezett sorozat tagszáma 0-ra redukálódott. Ekkor határoztam el, hogy megalapítom ezt az alacsony költségvetésű folyóiratot, amelybe azt írok, amit akarok.
Remélem, folyóiratom exkluzivitása nem fogja elérni azt a szintet, hogy az íráson és a szerkesztésen túl az olvasás is kizárólag az én reszortom legyen. Ezért ha netán olyasvalaki tévedne erre a lapra, aki valamelyik cikkemet el is olvassa, kérem, küldjön egy üzenetet nekem, hogy ne érezzem magam annyira egyedül.
Ócsárlásra is vevő vagyok.

Nagy Sándor (író-olvasó-szerkesztő)

Megjegyzés (2005?): Fentebb, az "olvasó" szó áthúzása arra a (kérkedésre csábító) tényre kíván utalni, hogy (várakozásaimmal ellentétben) a velem nem azonos olvasók "sokasága" mégsem képez üres halmazt, amint azt a Tartalomjegyzék első (és egyelőre utolsó) bejegyzésének tüzetes szemügyrevétele nyomban elárulja.

Megjegyzés (2009.08.01.): A mai napon megkaptam a második olvasói levelet, amely a következő biztatással indít:

Kérem, ne érezze magát egyedül, mert elolvastam a "Bolyongások a valószínűség mezején: A határozatlanság bizonytalansága" c. cikkét. Így az Önnel nem azonos olvasók "sokasága" már biztosan nem egyetlen elemből áll.

A levél végét szerénységem tiltja elárulni, de azt hiszem, végre elindultam a hírnév útján.

Tartalomjegyzék

Angol nyelvű kertészeti szakmelléklet: Termések Világa (Creative Gardening)


Vissza Nagy Sándor honlapjára.

Látogatószám 2013.02.19. óta:

website statistics