Általános iskolás osztálytabló, fiú (a) osztály Magyarázkodás

Az alábbi kép a magam 1955-ben kezdett fiú (a) osztályát mutatja 1958 júniusában. Ezek szerint a harmadik osztály vége felé jártunk. Többen voltunk az osztályban, de valamiért néhányan lemaradtak Engli bácsi felvételéről. Többek között az ötödik Nagy: Nagy István. Később még egy Nagy jött az osztályba: Nagy P. Imre. Ebből a tényből azt a statisztikailag helytálló következtetést szűrtem le, hogy vezetéknevem nem tartozhat éppen a ritka családnevek közé.

Külön lapon bemutatom a párhuzamos (azaz 1955-1963 közt járt) lány (b), ill. vegyes (c) osztály egy-egy tablóját is. És íme a Kaffka Margit Gimnázium IV. f osztályának érettségi tablója is 1967-ből, melyen én is ott virítok. Kaffkás volt tőlünk Rozsumberszki és Tulassay is. Ha jól emlékszem, ők ott is osztálytársak voltak a latinos osztályban. (Én a német tagozatot választottam, mert – Emma néninek hála! – már 1963-ban ki tudtam olvasni azt, hogy „sch” ;-)
A kurzort Nem ezt, az igazit! a fej elé húzva megtudhatjuk a szereplő személy nevét feltéve, hogy az ablakban látszik a kép teteje. Egy másik kép elsőáldozós korában mutatja a fiúcsapatot. (Az utóbbi képen egy-két évvel idősebbek is akadnak.)

Hugyi SándorBádonyi GézaMolnár IstvánKamen IstvánRónaszéki MihálySzili ImreNagy KárolyVincze ÁrpádHacknauer LajosHorváth ZoltánFarkas OttóMolnár Éva ofo.Lovas FerencGrósz LászlóNagy JánosRozsumberszki KárolyBucsek JózsefBerki GyörgyTulassay Tivadar, 2003-tól 2012-ig a SOTE rektoraSzabó LászlóKáhn MártonScheirich AntalBalogh Mihály, az autodidakta szobrászNagy MiklósVarga IstvánLászló IstvánNagy Sándor, vagyis jómagam, az 5-6 Nagy egyike az osztályban

Balról jobbra és felülről lefelé haladva a következők láthatók a fenti képen (az osztályfőnök nevét kivastagítottam, az elhunytak neve előtt szerepel):

  1. Nagy Sándor, László István, Varga István, Nagy Miklós, Balogh Mihály, Scheirich Antal, Káhn Márton, Szabó László, Tulassay Tivadar, Berki György
  2. Bucsek József, Rozsumberszki Károly, Nagy János, Grósz László, Lovas Ferenc, Molnár Éva ofő, Farkas Ottó, Horváth Zoltán, Hacknauer Lajos, Vincze Árpád, Nagy Károly, Szili Imre
  3. Rónaszéki Mihály, Kamen István, Molnár István, Bádonyi Géza, Hugyi Sándor

Vissza Nagy Sándor honlapjára. Ugrás az 1963-as ballagás 50. évfordulója alkalmából szervezett évfolyam-találkozó weboldalára!