sárgán Favikon Nagyban fekete:
feketén fehéren

A rolloveres fekete-fehér kép eredetije rövid, de emlékezetes hegymászó-pályafutásom során készült, melyhez számos csúcs csaknemmegmászása fűződik Lányi Péter barátom társaságában. Ez alkalommal egy veszprémi gabonasilót hódítottunk meg mázolás céljából. Ezt a sportot ma megélhetési alpinizmusnak nevezném. 

A munkapihenő közben alkotott figurát A helység kalapácsa járhatott a fejemben egy tanszéki értekezlet alatt dizájnoltam 1980 táján. Zsengébb korában az ember még nem éri fel ésszel az értekezletek értelmét, ami különböző mellékhatásokkal járhat. Belőlem pl. heves grafikai aktivitást váltott ki az ilyesmi. Viszont az emberke azóta is egyfajta személyazonosítóként szolgál számomra, késői kompenzációképp az óvodában önkényesen rám osztott légyölőgalóca-jelért, amelyben mélységesen csalódtam.


Veszprém, 1983. Egyespáros – 2gether alone
A fenti felvétel időpontja óta sokat javult az öltözködésem, de a stílusváltás csak lassacskán következett be nálam. A jobb oldali felvétel pl. Gabival, Lányi Péter arájával mutat, akik megtiszteltek azzal, hogy esküvői tanúnak kértek fel. Ma már – kifinomult ízlésemnek hála – világosan látom, hogy zoknit kellett volna húznom egy ilyen alkalomra. És egy Vigadóban rendezett bálba sem mennék el már ujjatlan, kék-fehér keresztcsíkos trikóban, hiszen egy zsebes pamutpóló mint ez is, sokkalta jobban mutat.

Egy kőbányai közpark finom részletekkel Jobbágy Gabriella Esküvői tanú. Illetve fényképész. De akkor ki készítette a felvételt?! Menyasszonyi csokor Rolex vagy Timex Zsebes pamutpóló Manyasszonyi ruha, diszkrét tülldíszítéssel Szandál (balos) Szandál (jobbos) Kurtított farmer, ízléses rojtdíszítéssel Fű (balközép, jobbközép és zöldek)

Jobbágy Gabi, aki utólag szíves hozzájárulását adta a színes felvétel közléséhez, megjegyezte, hogy tulajdonképpen nem tanúnak hívtak meg az esküvőjükre, hanem fényképésznek.
Ez a tévedésem számos nyugtalanító gondolatot ébresztett bennem, melyek közül csak egyet említek meg.
Három olyan esküvőről őrzök fényképeket, amelyeken emlékezetem szerint vőlegényként szerepeltem.
Lehet, hogy némelyiken szintén csak fényképész voltam?!


Vissza Nagy Sándor honlapjára.