Biciklis közlekedésNyomom a pedált!
Nagy Sándor gyalogos gyalogos bicajos oldalai

Bevezető

Az animáció forrása2013 tavaszán, kizökkenve addigi tunyaságomból, azon kaptam magam, hogy 5 év szünet után kezdek ismét beleavatkozni lakóhelyem biciklis ügyeibe. (Húzd az egeret David Atkinson bicajos grafikájára, hogy érzékeld az attitűdömben bekövetkezett változást, aztán olvass tovább :)

Úgy gondoltam, ideje, hogy a régi és az új biciklis oldalaimnak készítsek egy tartalomjegyzék-félét. Nos, ez lenne az. De az oldal végére betettem egy pár dolgot a gyalogolható városról is, mert számomra, a lakóterületen, ahol élni szeretnék, a prioritási sorrend ez:

Gondolom, egyetértesz velem, hiszen Te sem szeretnéd, ha egy biciklista elcsapna a járdán, mihelyt kilépsz a házadból, vagy hogy az autós szembe jönne veled a saját sávodban, amikor biciklizel. Tudom, ez egy kicsit erős, de szerintem érted, mire gondolok.

Várj csak! Még egy teszt!

Szerinted helyes, ha egy biciklista lemarházza a budai Duna-korzón sétáló gyalogos sokaságot, mert azok csak bámészkodnak a tavaszi napsütésben, ahelyett, hogy azt figyelnék, nem kell-e kitérniük néhány biciklista elől? Nem inkább azt a tervezőt kéne lemarháznia, aki egybeeresztette a biciklistákat a gyalogosokkal?

Itt hagytam abba 2008-ban

Az alábbi oldal eredeti Word változatát 2008.12.22-én küldtem el Gyarmati Mihály képviselő úrnak. Már nem emlékszem, hogy ő kért meg rá, vagy én erőltettem a dolgot. Mindenesetre kapcsolatban volt az ügy egy előterjesztéssel, melyet a képviselőtestületnek szánt:

Közben eltelt több, mint 5 év, de még mindig egyetértek akkori magammal. Csak már türelmetlenebb vagyok egy kicsit. Pontosítok: nagyon.

Bicajos appletek & áttételkalkulátorok

Az alábbi szimulációkat bevettem az Asimov Tékába is, ill. az első elődje már 2012-ben eleve része volt annak is, és egy másik gyűjteményemnek.

1. A biciklin mindig szembe fúj a szél

BiciklistaPhyslet-alapú Java applet, mely elsősorban a légellenállás szempontjából érdekes, bár az emelkedő és a lejtő hatását is figyelembe veszi. (2014.02.18.) Ha használni akarod, nézd meg először a blogomban található bevezetést, mert elképzelhető, hogy anélkül gondban leszel a Javával:

2. A bicikli áttételskálája

28-asInteraktív HTML5 szimuláció, mely grafikusan jeleníti meg a bicikli áttételeit. Tettem bele egy kis történeti részt is, de csak annyit, amitől érthetővé válik a hüvelykáttétel, precízebben: az ekvivalens velocipédkerék-átmérő (hű de hosszú :), ill. röviden a veloméret (2014.02.26.). A HTML5 appletet, mely ezen az oldalon található, gond nélkül tudod ugyan használni, ám mégis azt ajánlom, hogy kezdd ezzel a blogbejegyzéssel:

3. Fantasztikus áttételszámító fixihez!

szkidnyomInteraktív HTML5 szimuláció, mely grafikusan és numerikusan jeleníti meg a fixi (örökhajtós bicikli, váltó nélkül) áttételeit. Ha ez így unalmasnak tűnik, akkor csak annyit mondok: szkidnyom. Erre mit lépsz? Szkiddelsz egyet? Jó válasz! (2014.03.22.) Itt a blog nemcsak magyarázatot tartalmaz, hanem magát a működő appletet is beleágyaztam:

4. Mindentudó áttételkalkulátor

hajtásInteraktív HTML5 szimuláció, mely az erőáttétel kivételével mindent tud a kerékpár áttételezéséről. Nemcsak a láncváltós bicikliket kezeli, de 19 féle agyváltó paraméterei is bele vannak építve a programba. A felhasználó határfeltételt szabhat, hogy milyen láncelhajlást hajlandó tolerálni, mely alapján a szimuláció jelzi a túl nagy láncfeszüléssel járó lánckerék-kombinációkat. (2015.01.26.) Ha gondolod, nézd meg a bevezetőt is a blogomban:

Biciklis Google térképeim

Ezeket a térképeket 2013-ban állítottam össze. Nagyon részletesek, sok képpel, és megjegyzéssel. Egy külön bevezető oldalt készítettem hozzájuk.

Kedvencem a Törökbálint térségéből induló, mostoha sorsú Hosszúréti-patak közelében vezető túra. Mutatok egy videót arról a budafoki patakszakaszról, amely felett nemcsak csöveknek, hanem biciklistáknak is lehetne átjárót nyitni, hogy elkerüljenek egy forgalmas országúti szakaszt. Kíváncsi vagyok, lesz-e a látogatóm között olyan, aki már járt ott. (A linket Anna lányomtól kaptam, aki tájépítészként a Hosszúréti-patakról készíti az MSc-s diplomamunkáját.)

Régi túraajánlataim

A túraajánlatok az 1990-es évek végének állapotát tükrözik, tehát muzeális jellegűek.

Biciklis könyveim

BicajoskönyvA könyveim bibliográfiáját stb. ezen az oldalon foglaltam össze:

A három első biciklis könyvem fent van a MEK-en, ha érdekel valakit. A következő linkekről jogszerűen és ingyen letölthetők:

Hibakeresés

SzerelésAz oldal eredetijét egy fiatal kollégám és barátom (dr. Vankó György) készítette nekem a Bicajoskönyv hibakeresője alapján. A HTML korszak hajnalán volt ez, amikor még azt sem tudtam, mi az a hypertext markup language. Azóta persze, egy kicsit belejöttem, és egy kicsit felfrissítettem ezt is.

Vendégoldalaim

biciklilánc

Bicajos linkek (főleg magamnak, de megnézheted Te is)

Webivatkozások bicajos dolgaimra

Elnézést de jobb híján ide gyűjtöttem ki azokat a webhivatkozásokat, amelyek kapcsolatban vannak bicajos dolgaimmal. Leginkább magamnak szántam az összesítést, mert itt megtalálom azt, amelyik kell. Hogy mire kellhet azon kívül, hogy legyezgessem vele a hiúságom? Pl. hogy könnyebben be tudjak mutatkozni valakinek, ha biciklis ügyben szeretném igénybe venni a támogatását, és az illetőnek semmit sem mond az, hogy Nagy Sándor. Teszem azt, a Hosszúréti-patak menti és a viadukthoz vezető bicikliút ügyében, amit már lassan 20 éve „szorgalmazok” a lakóhelyemen és környékén. Egy mackónadrágos, szakadt, öreg biciklista szava magában nem sokat számít a legtöbb embernek. Az egy kicsit többet, ha bizonyítani tudja, hogy voltak már olyanok, akik odafigyeltek a szavára.

biciklilánc

A gyalogolható (és élhető) település

Az utóbbi időben rákaptam a TED videók magyarítására. Van köztük néhány, amelyet a fenti cím alá sorolhatnék, továbbá egy még fontosabb, mely a megújuló energiaforrások kényes ügyét feszegeti. Szerzője egy skót fizikus, aki autó helyett biciklit tart, és letekeri a fűtést. Továbbá lekapcsolja a WC-ben a fűtést, sőt, talán még az ülőkét is visszahajtja, de ebben nem vagyok egészen biztos. Kezdjük talán ezzel:


Vissza Nagy Sándor honlapjára

légy