Az appletek használatáról, biztonságáról és a jelölésekről

Az appletjegyzékben található szöveges linkek a webhelyemen tárolt, részben magyarított weboldalakra vezetnek. Valamennyi hivatkozott appletnek megadom az eredeti lelőhelyét is. Egy ilyen kis tukánikonra kell kattintani, mely ezúttal az eredeti appletjegyzékre röpíti a látogatót egy másik ablakban:

Német eredeti

Az appleteket gondosan ellenőriztem Windows 7 és Windows XP operációs rendszer alatt a Firefox és a Chrome böngészők, ill. a Java 6 és a Java 7 különböző kombinációival. Azt tapasztaltam, hogy az operációs rendszernek nincs nagy jelentősége, ezért azzal nem foglakozom a továbbiakban.

A Java 6 valamilyen mértékben az összes appletet képes volt működésre bírni a böngészők valamelyikével.
A Java 7 sajnos több olyan kiváló appletet sem futtatott, amely a Java 6-nak egyik böngésző esetében sem okozott gondot.

Ha valamelyik applet kiakasztotta a Javát vagy a böngészőt, azt egy ilyen ikonnal jelzem a tartalomjegyzékben: rossz

  1. Ch-6: A Chrome-Java 6 kombináció gyakorlatilag lefagyott némelyik applet esetében a Java-futtatás szempontjából. A megoldás a böngésző gyorsítótárának (cache) törlése, majd a böngésző újraindítása. Alternatíva: a gép újraindítása.
  2. F-6: A Firefox-Java 6 kombináció az összes Krahmer-féle appletet futtatta.
  3. Ch-7: A Chrome-Java 7 kombináció esetében az egyik applet lefagyasztja a böngészőt. A megoldás: a gép újraindítása.
  4. F-7: A Firefox-Java 7 biztonságos, de az appletek sokszor csak egy kis trükkel bírhatók működésre: az oldal letöltődése után nyomban frissíteni kell. (Ha a letöltődő oldalon magától megjelenik egy kép, pl. egy autó, akkor ne frissítsünk, mert a frissítés néha ront a helyzeten.)

Nagy Sándor, a webhely magyarítója, 2012.10.13.