Gyermekeim szerint aszimmetrikus vagyok. Természetesen tévednek.

Gyermekeim szerint aszimmetrikus a fejem, de én ezt tagadom.

Kattintson a képemre, és bebizonyítom, hogy nekem van igazam.

Íme (már megint) itt vagyok! Szokásos öltözékemben – azaz rövidujjú pólóban, mellényben és pulóverben – feszítek, ahelyett, hogy öltönyben és nyakkendőben feszengenék, amitől úgy érzem néha, mint akinek megnőtt a feje a vérnyomástól.
Megjegyzem, a háttér mintázata nem paradicsombefőzéstől ered, s nem is gyermekeim korai étkezési szokásairól árulkodik, hanem feleségem fáradozásainak eredménye, aki vasoxidfestékkel igyekezett lakásunk belsejének altamirai külsőt adni. Zsóka, élő mamutmodell hiányában, végül is absztrakt motívum mellett döntött, amely azonban éppoly időtállónak bizonyult, mint az Altamira-barlang közismert festményei. (Nőm egyébként is nagy híve a barlanglakásoknak és a dombházaknak. Én nem annyira, mert nem lehet a szekrényt rendesen a falhoz tolni.)
Akik régóta nem láttak (a felvétel 2002 körül készült), drámai változást fedezhetnek fel vonásaimban az intellektualitás javára. Mindezt egy olasz szemüvegnek köszönhetem, melynek segítségével jelentős előrelépést tettem abba az irányba, amelyet társkereső hirdetésekben a “jóképűnek mondott” szókapcsolattal fejeznek ki.
Mindeme előnyökön túl, a szemüveg nagy segítségemre van abban is, hogy hitvesemet és gyermekeimet meg tudjam különböztetni lakályos (jóllehet lakájt, inast és szobalányt nélkülöző) otthonunk egyéb berendezési tárgyaitól. Igaz, ebben szerepet játszik az is, hogy az utóbbiak többnyire mozdulatlanok, míg pl. gyermekeim meglehetősen elevenek.
Volt egy időszaka életemnek, amikor a védőszemüveg viselése mindennapos gyakorlat volt számomra. Ettől ugyan nem lát jobban az ember és jobban sem néz ki tőle, mindazonáltal biztonságosabbá tesz egy sor dolgot. Az utóbbiak közül talán a szexet említeném mint nevezetes kivételt.
Minthogy kissé áttekinthetetlenre sikerült a webhelyem, és pillanatnyilag fogalmam sincs, hogyan juttattam Önt e lapra, tisztelettel felajánlom a "hivatalos" honlapomra való visszatérés lehetőségét.


Vissza Nagy Sándor honlapjára.