Kerékpárral Budapest környékén Nagy Sándor honlapjára Nagy Sándor bicajos oldalára!

Szerkesztő: Szokoly Miklósné
FRIGORIA, Budapest, 1996, 1999, 2001, 2003, 2004
Az 1996-os kiadás szerzői: Balogh Gábor, Bergmann Péter, Csordás Viktor, dr. Fehér György, Háner János, Marek Tamás, dr. Nagy Sándor, Popovics György, Szokoly Miklósné
 

A könyv első, 1996-os kiadásának borítója

Ismerőseim nekem tulajdonítják ezt a sikeres útikönyvet. Az igazság az, hogy eredetileg is csupán az 1-4. és a 28-30. túra leírása, valamint a fényképek egy része (8-10 fotó) származik tőlem, a könyv ötlete és az írások zöme azonban másoktól ered: én csak "bedolgozó" voltam.

A fenti képen, mely az egyik túraleíráshoz (Irány a Velencei-tó - máshogy) készült, legkisebb gyermekeim társaságát élvezem mintegy 120 méterre a házunktól, a törökbálinti Barátságkútnál. Az utánfutót, mellyel a Velencei-tónál jártunk, Berta Istvántól (az egykori Kerékvár egykori társtulajdonosától) kaptam kölcsön. Bevallom, a keményebb emelkedőkön a nagyok (Anna és Zsuzsi) kénytelenek voltak kiszállni az utánfutóból, de Évike, a legkisebb, mindvégig a bébiülésen utazott, többnyire szundikálva.
A könyvből számos útvonal kimaradt, ill, egyszerűbb formában lett tálalva. Aki kíváncsi az eredetiekre, az a nekik szánt kegyhelyen találja meg őket frissítetlen állapotban. Az elmúlt évek változásait figyelembe véve ez azt jelenti, hogy kb. annyi közük van a jelen valósághoz, mint a Földhivatal térképkivonatainak. A fő különbség az, hogy én ezt be is vallom.


Vissza Nagy Sándor honlapjára, ill. irány a Bicajos oldal.