Bicikliláncszemek (linkségek)

2012. november 16-i bejegyzés: Mivel inkább csak emlékhelynek tekintem ezt az oldalt, hiszen a jóságos Guglival bármit megtalálunk, ami csak van, csupán a reménytelen linkek eltávolítását és a nem reménytelen esetek javítását végeztem el. Íme a maradék. Ezek már 16 éve is megvoltak. Töröltem néhány elérhetőt is. Ezek korábban használható helyek voltak, de a hajdani kerékpáros alapítók helyét üzletemberek foglalták el, ami már nem fér össze azzal, hogy ingyen bármi hasznoshoz hozzá lehetne férni. Mondhatnám, hogy az egyetlen üdítő kivétel a Park Tool. Talán kár is tovább keresgélni ezen az oldalon!


Bicikliszerelési útmutató

A Park Tool cég igen jól szerkesztett és illusztrált szerelési és karbantartási oldalakat tart fenn angolul. A 2005 derekán meglátogatott verzióban egy "biciklitérkép" segített gyorsan elérni a bennünket érdeklő alkatrészre vonatkozó tanácsokat. (A cég bicikliszerelő szerszámokat gyárt, ezért számíthatunk rá, hogy az útmutató folyamatosan lépést tart az alkatrészek fejlesztésével.) 2012-ben ismét meglátogattam az oldalt, és leveleztem is velük a webhely magyarítása ügyében. Hajthatatlanok, pedig szívesen lefordítanám ezt a hasznos helyet.

Klubok, egyesületek

A Magyar Természetbarát Szövetség (MTSZ) honlapjáról Kerékpáros információkat is elérhetünk.

A Városi Biciklizés Barátai Várják Bicikliző Barátaikat. Annyira, hogy mindjárt be is lehet lépni közéjük.

A Happy Bike Sportegyesület tetszetős és áttekinthető honlapjáról egyéb hasznos dolgok mellett eszméletlenül sok kapcsolatot tartalmazó linktár érhető el. A "Kerékpáros linkek" pl. tematikus csoportosításban rendez több mint 1 K célpontot. Olyan sok ez, hogy már a témacímekbõl is kitelne egy egyoldalas tartalomjegyzék. Talán érdemes is volna ezt megcsinálni a még jobb áttekinthetõség végett.

A Magyar Mountain Bike Szakági Szövetség (MMTBSZSZ) honlapján egyebek közt versenynaptár is található.

Wombats: A wombat ezúttal nem erszényes emlőst jelent, hanem a WOmans Mountain Bike And Tea Society rövidítése, azaz MTB-ző hölgyeknek/ről szól. Számos más Web-címet találunk itt, melyeket nem sorolok fel külön.

Általános információ, kiadók, újságok

Gearhead: Friss (szinte napra kész) kerékpáros információ (technikai stb. jellegű) az USA-ból. Aki bejelentkezik, egy klikkeléssel jelezheti, kér-e e-mail-értesítést arról, hogy valamit felfrissítettek az elektronikus újságban. És tényleg küldenek is - az ember alig győzi törölni az újabb értesítéseket. 2012: Nem dobtam ki a linket, bár közben leszoktak a biciklizésről: már csak motorban utaznak.

FRIGORIA: Számos kerékpáros útikönyv, szakkönyv és térkép látott már napvilágot a kiadó jóvoltából.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapja. Az időjárásról sokmindent megtudhatunk itt, ha elég sok időnk van mindehhez.
 
 

Gyártók, forgalmazók

A Cannondale honlapja (angol).

SRAM: A GripShift és az ESP váltórendszer gyártójának honlapja (angol).

A kreatív Ritchey honlapja.


Vissza Nagy Sándor honlapjára.