Anna Szilágyi-Nagy (Philadelphia, February 17, 1989)
Szilágyi-Nagy Anna (Philadelphia, 1989. február 17.)

MY DAUGHTERS/LÁNYAIM: Ágnes (1978). Diána (1983), Anna (1989), Zsuzsa (1991), Éva (1994)

The eldest of the Szilágyi-Nagy clan in our permanent home in Hungary, after a good meal (1989). Anna's last name (and that of her younger sisters) comes from the combination of her mother's last name and mine.

A Szilágyi-Nagy klán első tagja idehaza étkezés után (1989). Anna vezetéknevét édesanyja családnevéből és a magaméból szerkesztettük össze közös megegyezéssel. Kis papírmunka és néhány apró félreértés árán ugyanezt a vezetéknevet kapta Anna két húga is. (Apró félreértésnek mondanám, hogy Évi óvodájában gyakran Szilágyi úrnak szólítottak. Zsuzsi kicsi korában viszont következetesen Szilágy Zsuzsiként mutatta be magát.)

Anna in 2007. She looks Shrek-lich as she says, but her table manners have become substantially better over the years. Note that the color layer on her face is not from ice cream. The picture shows part of our garden in the background.

2007 június 17-én, az érettségi célegyenesében. Anna étkezési stílusa lényegesen javult az eltelt évek során: a Shrek-lich külső (ahogy önmagát jellemezte a kép láttán) nem áll kapcsolatban az előzőleg fogyasztott ételek egyikével sem. A háttérben kertünk egy részlete látható.

Torta & retorta (6ás & ellen6ás)

Anna & Dani közös születésnapja 2013-ban

When I decided to create a rollover image kurzor of a pair of Anna's and Dani's birthday pictures I thought that I should crop them because they seemed to be shifted relative to each other. Then I realized that it was not my fault as a photographer. I've done a little calculation which shows it is an effect of momentum conservation. How? Look at Anna. See? She moves forward so vehemently to blow off the candles (before Dani gets a chance to blow the entire cake off the table as he habitually does) that the room recoils quite a bit relative to the inertial frame of reference from which the observation is performed.

Február tizenhét? Nem, hanem március három, Dani 30. születésnapja. Ezt a jeles 2013-as eseményt, tekintve, hogy Anna szülinapját is aznap ünnepelte meg a család, javaslom az AD 2013 kóddal jelölni, hogy mások könnyebben félreérthessék. Huzogassuk a kurzort kurzor a képre. Bővebb magyarázatért forduljunk a Wikipédiához, ill. a fentebbi angol szöveghez, amit nincs kedvem magyarítani, mert mint minden megrendelő, én is rosszul fizetek.

Belső monológok a fedőképhez

  • Dani: Ebből a szögből, mandínerről, pont az arcába tudnám fújni az egészet!
  • Anna: Ártatlanul mosolygok, hogy megtévesszem. Nem is sejti, hogy én vagyok az erősebb! Vagy ha nem, akkor a gyorsabb!
  • Erzsi: Én Annára fogadok. Ez a gyerek tudja mit akar! Már kiskorában is el akarta adni nekem a cuccokat, amiket tőlem kapott egy évvel előtte.
  • Árpi: Sosem szerettem a fejetlenséget! Most fújják vagy nem fújják?

Vissza Nagy Sándor honlapjára.