Irány Harrisonia, ahonnan ez a lap is származik. Ajánlom még a honlapomat, ahonnan más gyűjteményekhez is vezetnek nyomok... Pl. ezek a nyomok az Asimov Tékához vezetnek...

Leírás: Rövid bevezetés a zene fizikájába és pszichofizikájába, mely a hangolásra (temperálásra) helyezi a hangsúlyt, tehát főleg a zenei hangok viszonyáról szól.
Kapcsolódó linkek: Kiegyenlített hangolás (Wikipédia), Jóltemperált hangolás (Wikipédia), Hangolás (Wikipédia), Farkaskvint (Wikipédia), Wohltemperiertes Klavier (Wikipédia), Organum (Wikipédia), Diatonikus hangsor (Wikipédia), music theory online : major scales (Dolmetsch Online).

Figyelem: Sajnos, 2021. január 12-én megszűnt a weboldalakba ágyazott Flash appletek támogatása a böngészőkben, de ide kattintva letöltheted az animációt tartalmazó zip fájlt offlájn használatra. Miután a zip fájlt kicsomagoltad, tartsd az animáció .swf fájlja mellett az MP3 nevű mappát, mert különben nem minden hang fog megszólalni. Ha segítségre szorulsz, figyelmedbe ajánlom ezt a blogbejegyzésemet: Blogspot Flash animációk 2021-ben és utána.