Mint a madarak és a méhek (meg a többi malac!)

Fordító: Nagy Sándor Lektor: Lóki Csaba

ÖsszefoglalóLinkek Jegyzetek Magánterület

Összefoglaló a TED oldaláról

Az előadóHa azt hiszi, hogy mindent tud a szexről, ideje átgondolnia. Carin Bondar biológus a tudomány oldaláról világítja meg, hogyan csinálják az állatok. (Az előadásban explicit és agresszív szexuális tartalomról esik szó.) Carin Bondar az állatok szexuális viselkedésének szakértője, és imádja másokkal megosztani állati történeteit a szexről. (2014.04.13.)

Linkek

TranscriptA fenti videó a TED webhelyén. A TED eredeti oldalán folyamatos szövegként is megjeleníthető a beszéd átirata akár angolul, akár magyarul. Az átirat (angolul transcript) nem jelenik meg automatikusan, de a legördülő menüvel kiválasztható akár az angol, akár a magyar változat. (Menjünk rá a képre, és látni fogjuk.) Ha a videó alatti folyamatos szövegbe kattintunk, a videólejátszó nyomban oda ugrik, ahol a szöveg elhangzik. Zseniális!

Mexican guppy Poecilia sphenops. Yucatáni fogasponty. Molly.

fajok közötti szexuális zaklatás. Guppies sexually harass threatened species.

penile clitoris. Primate Encounters: Models of Science, Gender, and Society (Google Books), Prader Scale (pdf), Evolution vs. (not so) Intelligent Design (html), Variation in ovarian morphology in four species of New World moles with a peniform clitoris (pdf). Sexual mimicry (Wikipedia)

Jegyzetek

The birds and the bees. A golya logoja... ööö... hejesirás kinek-kinek az igénye szerint... a Goya írásmód is belefér... Maja!... izé... Na, ja!

penial clitoris. péniszszerű klitorisz, péniszklitorisz. Nem találtam szakkifejezést.

road

Magánterület (de SZABAD AZ Á :)

Wild Sex

Wild SexEz a címe annak a YouTube csatornának, melyet az EarthTouch News Network tart fenn Carin Bondar állatvideóinak egy bővebb (tágabb?) csatorna egyik ágaként. Az angol életrajz címe „wild sex biologist”, ami magyarul a következőket jelentheti: „vad szexbiológus”, „vadszex-biológus”, „a vad szexszel foglalkozó biológus” stb. Lehet választani. Az az érzésem, hogy Carin Bondart nemcsak az eszéért szeretik ezen a csatornán.

Szóval, mindenki másképp csinálja...

Másképp csinálta az LGT is. Milyen kis fiatalok voltak. És én is. Akkor született Ágika. És májusban már anyuka lesz ő is. Én meg nagypapa. Na végre!