Boldog 🎄 Karácsony

Örömmel osztom meg a hírt, miszerint Benczúr András, a Pázmány-Eötvös Alapítvány elnöke felajánlotta, hogy akár 10 évvel is meghosszabbítja a jelen webhely fenntartását. Sajnos, a DotRoll Kft. csak 9 éves hosszabbítást biztosít a doménnév esetében, és mindössze 3 évest a tárhelyre. A szűkebb keresztmetszetet figyelembe véve, ez még mindig azt jelenti, hogy a jelen webhely 2025. április 11-ig biztosan fent marad a világhálón.
Nagy Sándor m&m, 2021. december 25.

Előzmények: Medzy Tanár Úr

Néhány szót néhai Medzihradszky Kálmán akadémikusról, a Pázmány-Eötvös Alapítvány kuratóriumának korábbi elnökéről, akinek a 2017-2022 közötti öt éves bérletet köszönhettem. Azzal búcsúzott el tőlem, amikor 2017-ben ez ügyben felkerestem, hogy "Ha öt év múlva élni fogok még, Sanyikám, és" - tette hozzá somolyogva - "élni fogsz te is, akkor öt évre kifizetem megint!"

Horváth Ákos, Medzy, NaSa

A fenti képen Horváth Ákos és Medzihradszky Kálmán mellett feszítek (vagy inkább lazítok) Medzy 91. születésnapi köszöntőjén, melyet az ELTE TTK TDK 2019. április 15-i összejövetelén tartottunk a tiszteletére. Akkor még nem gondoltuk, hogy csak hetei vannak hátra, mert humoránál volt most is, mint szokott. Emlékét sokan őrizzük szeretettel. Kegyeletsértés volna, ha megjegyezném, hogy kockás ingemmel sikerült Medzy csíkos mellényéhez öltözni? Nem hiszem. Szinte hallom, hogy jót nevet rajta.
*
Eredetileg ennyi volt, amit 2021. januárjában ide írtam, amikor már-már lemondtam a jelen webhely fenntartásáról. Azután történt valami, ami alapján úgy tűnhetett, mintha Medzy utánam nyúlt volna a túlvilágról. 2021. június 23-án, az alábbi videó felvétele alkalmából megkerestek az ELTE-ről, és kiderült, hogy a TTK alapított egy Medzihradszky Kálmán-díjat a diákköri tevékenységek elismeréséül, melyet odaítéltek nekem, és amit egy héttel később át is vehettem a dékántól.

A díjátadón értesültem arról is, hogy az alább látható emlékérem mellé pénzjutalmat is fogok kapni - nem a Kartól, hanem egy, a díjat alapító alapítványtól.

Az ELTE TTK Medzihradszky Kálmán-díjának emlékérme Tudományos Diákköri Életműért

Váratlanul ért a dolog, mert már jó tíz éve nyugdíjban vagyok, és a kapcsolatom gyakorlatilag megszakadt az ELTE-vel. Arra gondoltam, hogy a jutalomból elintézem a következő 5 évi webhelybérletet mintegy "Medzy helyett". Ám a kifizetés technikai okok miatt késett, s közben Benczúr András értesült a dologról, és segítségemre sietett, amit ez úton is köszönök neki. Kedves ajándék volt ez nekem 2021. Karácsonyára!


Vissza Nagy Sándor honlapjára.

Utolsó frissítés dátuma: 2022-02-20