Optikai labor otthonra vagy a fizikaórára Nagy Sándor honlapjára A Tékába, mely ehhez hasonló animációkhoz/szimulációkhoz vezet Nagy Sándor webhelyén

The simulation that can be downloded from this site for offline use Letöltés indul! has been created by Zoltán Klencsár, who is also the author of the program MossWinn used by many Mössbauer spectroscopists all over the world. His kind permission of the present use is gratefully acknowledged. ♦ A Klencsár Zoltán által készített szimuláció, mely a szerző szíves engedélyével tölthető le erről a helyről: Letöltés indul!, Windows alatt fut. A letöltött zip fájlt kicsomagoljuk (l. a könyvtár tartalmát), majd duplán kattintunk az optics.exe nevű fájlra, és a szimuláció máris elindul magyarul, ahogy a fedőképen látjuk. Az English gombra kattintva a menürendszer angolra vált, ahonnan a Magyar gombra kattintva válthatunk vissza a magyar nyelvű menüre. Ezt látjuk a rollover képen, mely akkor bukkan elő, ha az egeret az alábbi képre húzzuk. (Programfrissítés: 2013.01.05.)
Optics

A program használata eléggé kézenfekvő és intuitív. Érdemes a Helpre kattintani. Az előbukkanó kép felvillantja az összes eszközt, ami a rendelkezésünkre áll.

A kicsomagolt zip 6 db omo kiterjesztésű DEMO-t tartalmaz. Ezek előregyártott laborelrendezések, melyeket a File/Fájl menü alatt lehet betölteni. Ugyanitt GIF-ben menthető el az aktuális laborelrendezés képe is a meglepően nagy kiterjedésű munkaterületen (l. pl. a bal oldalihoz tartozót ezen a képen).

A fájl menüben lehetőség van további, saját demókat is elmenteni későbbi munkához. Ha ott akarjuk folytatni, ahol utoljára abbahagytuk, akkor semmi dolgunk, mert ez az állapot automatikusan elmentődik a beállított nyelvvel együtt.

Jó szórakozást!


Vissza Nagy Sándor honlapjára. Releváns |tIt| kínálat: Asimov Téka

Látogatószám 2013.02.21. óta:

traffic counter