Mágneses szimulációk Nagy Sándor honlapjára A Tékába, mely ehhez hasonló animációkhoz/szimulációkhoz vezet Nagy Sándor webhelyén

A Java ikonokra kattintva a 4 szimuláció egyikének valamely változata töltődik le a webhelyemről. A letöltőablakban megjelenő fájlra duplán kattintva elindul
a szimuláció. Amit alább látunk, az csak két rolloveres illusztráció némi magyarázattal. A legfrissebb verziók a címekhez linkelt a PhET-oldalakon találhatók.
Copyright owner: PhET Interactive Simulations University of Colorado http://phet.colorado.edu. ♦ A szoftver jogtulajdonosa: PhET Interactive Simulations University of Colorado http://phet.colorado.edu. Magyar fordítás: Klacsákné Tóth Ágota & Nagy Sándor.
Amit most lát, az a rollover kép

Permanens mágnes & elektromágnes

Fedőkép Balra egy rollover fedőképe látszik
A Mágnesrúd és tájoló önálló szimulációja Mágnesrúd és tájoló. Nagyon tanulságos bekapcsolni a Földet, mert kitűnik valami, amivel valószínűleg nincsenek tisztában még a természetjárók sem, annak ellenére, hogy ha már tudjuk a tényt, akkor teljesen logikus. A Földnek, mint hatalmas “permanens” mágnesnek a déli pólusa az Északi-sark környékén kóborol, az északi pólusa pedig az Antarktiszon!

Rollover kép Húzzuk a kurzort a bal oldali képre, hogy a rollover előjöjjön!
A Mágnesrúd és elektromágnes együttes szimulációja Mágnesrúd és elektromágnes. Csak az elektromágneses részben különbözik az előzőtől.

Amit most lát, az a rollover kép

Minden együtt

Fedőkép Balra egy rollover fedőképe látszik
A Generátor nevű szimuláció Generátor tartalmazza az előzőket is, csak a Földes trükköt nem lehet vele megnézni. A Generátor oldalon nyílik meg, ahogy látszik. Itt egy csúszkával lehet állítani a vízcsapot és ezzel a mágnes forgási sebességét, mely áramot indukál a tekercsben.

Rollover kép Húzzuk a kurzort a bal oldali képre, hogy a rollover előjöjjön!
A Faraday elektromágneses laboratóriuma nevű szimuláció Faraday elektromágneses laborja lényegében ugyanaz, mint az előző, csak a Mágnesrúd nevű lapnál nyílik meg.


Vissza Nagy Sándor honlapjára. Releváns |tIt| kínálat: Asimov Téka

Látogatószám 2013.02.21. óta:

blog counter