Völgylakók (Lowlanders):
A β-stabilitás völgyének természetrajza Nagy Sándor honlapjára Nagy Sándor: Nukleáris Címszavak Glosszáriumába, melyhez ez a lap is tartozik A Tékába, mely ehhez hasonló animációkhoz/szimulációkhoz vezet Nagy Sándor webhelyén

Az alábbi Flash prezentációt az ingyenes iSpring Free szoftverrel készítettem el ugyanabból a PowerPoint prezentációból, amelyből az iSpring Proval publikált változat Flash oldalra iSpring favikon is származik. A Free általában véve ugyanolyan jól működik, mint a Pro. Még a 16. és a 17. diába ágyazott Flashek is túlélték a konverziót. A 21. diába ágyazott Flash szimuláció csúszkái viszont elromlottak. (A Pro ennek a konvertálásával is megbirkózott.) Korlát, hogy nem tud semmi mást megjeleníteni, csak amit az alábbi prezentáción látunk (vagyis pl. jegyzetek bemutatására alkalmatlan), és a küllemén sem lehet változtatni: a bal alsó sarokban látható iSpring logó is része a dizájnnak.

A prezentáció használata roppant egyszerű. Kicsit lejjebb találunk egy képet, melyen a lejátszó kezelőfelülete látható. Ha az egeret rávisszük, a felbukkanó szövegbuborékok elárulják, hogy mi mire való.


Created with iSpring


Az iSpring Free lejátszó vezérlése

Az iSping Free kezelőfelülete iSping logo Vissza az előző dia elejére! Mehet/Állj kapcsoló A következő dia elejére A prezentáció idővonala, melynek gombja csúszkaként működik Az aktuális dia sorszáma / a diák száma Hangerőszabályzó Navigáció bélyegképek segítségével. Az aktuális dia bélyegképe kissé nagyobb a többinél. Váltás teljes képernyős nézetre, és vissza.

Billentyűvezérlés (bővebben és angolul itt)

  • betűköz: Állj/Mehet (az animálást is megszakítja / folytatja a megszakított animációt, ill. elkezdi a következőt)
  • jobb nyil →: előretekerés
  • bal nyíl ←: visszatekerés
  • fel nyíl ↑, le nyíl ↓: hangerőszabályozás
  • Enter: folytatja a megszakított animáció lejátszását, ill. elindítja a következőt (teljes képernyőn nem működik)
  • Shift+Enter: vissza a megszakított animáció elejére, ill. vissza az előző animáció elejére (teljes képernyőn nem)

Vissza Nagy Sándor honlapjára. Releváns |tIt| kínálat: Nukleáris Glosszárium, Asimov Téka