Az iSpring Pro iSpring logo Presentation Explorer Explorer egyénítése a PowerPointban

Az alábbi illusztrációk a Völgylakók (Lowlanders) – A β-stabilitás völgyének természetrajza iSpring favikon c. prezentációm konverziójával kapcsolatosak.

Az első képen látszik, hogyan nézett ki a Presentation Explorer ablaka, amikor elkezdtem a hiányzó címek beírását. A hiányzó címeknél üzenetet olvashatunk:

Nincs cím - ha változtatni akar ezen, kattintson duplán

Amit ide beírunk, abból áll össze a Vázlat. Itt még nincs hierarchia (alá-fölé rendeltség) a címek között. A lehetőségét viszont jelzik a zöld nyilak.

Az Advance oszopban látható piktogarmok közül az alapértelmezett a színes, ami azt jelzi, hogy a diaváltás kattintásra megy. Ha azt akarjuk, hogy automatikus legyen valamelyik dia váltása, akkor be kell jelölni az órát (is) mellette.

Presentation Explorer

Itt már hierarchikussá tettem a Vázlatot, és a 27. diánál bejelöltem az automatikus diaváltást is. Ezzel azt az illúziót akartam kelteni, hogy a bajusz átúsz(ik) a következő diába. Fontos volt, hogy a kattintás lehetőségét is megtartsam, mert a diavetítésnél ki kellett kapcsolnom az időzítést. (Lásd lentebb!)

Presentation Explorer

A PP Slide Show beállításánál kénytelen voltam megszüntetni a Use Timings kijelölését, mielőtt a publikálásra sor kerítettem volna. Ha nem teszek így, akkor a 27. dia összes animációja automatikusan játszódik le az automatikus váltás miatt. (Hogy a kettő mért függ össze, arról fogalmam sincs.) Emiatt viszont meg kellett őrizni a 27. diánál a kattintás lehetőségét, ti. különben az animációk elakadtak volna ennél a diánál. Elképzelhető, hogy más trükkje is van ennek: én erre találtam rá kínomban.

Slide Show beállítás

Volt még egy probléma, amit csak a Use Timings kiiktatásával tudtam elhárítani. Ha az ember egyetlen diához készít egy videónarrálást, akkor az összes dia összes animációja automatikusan játszódik le a Flash változatban. Kivéve, ha a fenti ábra szerint van a vetítés beállítása publikáláskor.


Vissza Nagy Sándor honlapjára. Releváns |tIt| kínálat: Nukleáris Glosszárium, Asimov Téka