Ponttöltésrendszer: ekvipotenciálisok, erővonalak és térerősség Nagy Sándor honlapjára A Tékába, mely ehhez hasonló animációkhoz/szimulációkhoz vezet Nagy Sándor webhelyén

The Flash simulation below is from flashpysics.org. It was created by David Chappell, who kindly permitted me to embed it in this page.
Az alábbi szimuláció forrása: flashpysics.org. Készítette: David Chappell, aki szíves engedélyét adta ahhoz, hogy a szimulációt beágyazzam lapomba.

A szimuláció. Aki jól tud angolul, az bátran fogjon hozzá. Aki kevésbé, az ugorjon a rolloveres magyarázathoz Ugrás a lapon belül.
A használatról ott sem árulok el sokat, hogy a felderítés öröme egészítse ki azt, amit a gyönyörű szimuláció látványa szerez.

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Rolloveres magyarázat. Ugrás vissza a szimulációhoz Ugrás a lapon belül
A  rollover kép, amit látunk, a funkciók magyar jelentését mutatja.

Az egeret a képernyőfelvételre húzva olyan kép bukkan elő, amelyen a szövegeket magyarra cseréltem emlékeztetőképpen.

A nyitókép (pl. oldalfrissítés után) lényegében az, amit a fedőképen látunk kivéve az egyik gomb kékes árnyalását, ami attól van, hogy a kurzort az illető gomb fölé húztam, mielőtt megnyomtam a PrintScreent.

Ha az Add/Modify gomb ki van jelölve, akkor a fekete alapra kattintva új töltés jelenik meg a kattintás helyén, melyet odébb lehet húzni, ill. a csúszkával állíthatjuk a töltés értékét is. Ha meglévő töltésre kattintunk, akkor a töltés értéke válik változtathatóvá.

A Delete kijelölése után egyenként törölhetjük a töltéseket rájuk kattintva. A Clr minden töltést letöröl.


Vissza Nagy Sándor honlapjára. Releváns |tIt| kínálat: Asimov Téka

Látogatószám 2013.02.21. óta:

free counter

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Help funkció 2010.11.06-án nem működött. Kattintsunk ide. Ezután a görbére kattintva pontonként vagy folyamatosan megmutatja a görbe pontkoordinátáit. Kattintsunk ide. Ezután a görbére kattintva pontonként vagy folyamatosan megmutatja a görbeérintő meredekségét. Kattintsunk ide. Ezután a görbére kattintva és az egeret tovább húzva kiszámítja a görbe és az r tengely közti területet. Kattintsunk ide. Ezután a görbére kattintva és az egeret tovább húzva kiszámítja a görbe integrálját. Potenciális energia, U/MeV Távolság, r/fm Potenciálisenergia-gödör Nagyítás Kicsinyítés Mozgatható vonalzó Mag: rögzített proton Mozgatható proton a három vegyértékkvarkkal Akit érdekel, majd kitalálja.