A plazma fűtése a fúziós reaktorban Nagy Sándor honlapjára Nagy Sándor: Nukleáris Címszavak Glosszáriumába, melyhez ez a lap is tartozik A Tékába, mely ehhez hasonló animációkhoz/szimulációkhoz vezet Nagy Sándor webhelyén ✔️

The animation on this page is from EFDA's Animations page. Special thanks to Örs Benedekfi and his team for their helpfulness.
Az oldalon található GIF animációt/demót egy Flash animáció alapján készítettem, melynek forrása az EFDA animációs weboldala volt, mely már eltűnt a Netről. Külön köszönet Benedekfi Örsnek és csapatának segítőkészségükért.
A Flash swf fájlját erről az oldalról töltheted le offlájn használatra egy zippelt mappában, mely több más swf-et is tartalmaz a magfúzió témakörében.


A Ugrás egy másik fúziós lapra fúziós reaktor működéshez szükséges 100 millió fok eléréséhez különböző fűtési módszereket használnak: áram átvezetése a plazmán, nagyenergiájú semleges részecskékből álló sugárnyalábok (semleges nyalábok), valamint mikrohullámú sugárzás. A gyakorlatban mindezeket a technikákat együttesen alkalmazzák, minthogy ezek a plazma viselkedésére is hatással vannak.

Plazma fűtése

Vissza Nagy Sándor honlapjára. Releváns |tIt| kínálat: Nukleáris Glosszárium, Asimov Téka

Utolsó frissítés dátuma: 2022-01-23