EMANIM Nagy Sándor honlapjára A Tékába, mely ehhez hasonló animációkhoz/szimulációkhoz vezet Nagy Sándor webhelyén

Ez az oldal Dr. Szilágyi András eredeti használati utasításának hasonmása, mely a szerző szíves engedélyével került fel a nagysandor.eu webhelyre. Az összes link a szerző által eredetileg megadott oldalra visz, kivéve azt az egyet, amelyikről a programtelepítő magyar változata töltődik le. Ez a változtatás (ahogy a jelen tüköroldal publikálása is) a felhasználó kényelmét szolgálja arra az esetre, ha az Enzimológia szervere valamilyen okból nem volna elérhető.

[ Váltás angol nyelvre / Switch language to English ]

Elektromágneses hullámok

Képernyőminta, a nagyításhoz kattints rá!

Az EMANIM elektromágneses hullámok szemléltetésére készült program. Főbb jellegzetességei a következők:Képernyőminta, a nagyításhoz kattints rá!

Az EMANIM elektromágneses hullámokkal kapcsolatos jelenségek széles skálájának megértéséhez nyújt segítséget, a legegyszerűbbektől kezdve, mint amilyen egyetlen hullám vákuumban, a legbonyolultabbig, mint a cirkuláris dikroizmus. A tanulást elősegítő sajátosságai a következők:

Egyéb tudnivalók a programról:

Az EMANIM letöltése

 Angol verzióMagyar verzió
Telepítő Windows-hozemanim_setup.exeemanim_hu_setup.exe
Forráskódemanim.py
(jobb egérgombbal kattintva menthető)
emanim_hu.py
(jobb egérgombbal kattintva menthető)
Programikonemanim.ico (jobb egérgombbal kattintva menthető)

A telepítés menete:

Kapcsolat

Javaslatokat, megjegyzéseket, esetleges programhibák leírását a program szerzőjének, Szilágyi Andrásnak lehet küldeni (e-mail: szilagyi.andras [kukac] ttk [pont] mta [pont] hu).

Lásd még

Elektromágneses hullámok és cirkuláris dikroizmus: demonstráció animációkkal