Instrukciók anyagküldéshez

Figyelem, az eredeti instrukciókat 2012.06.18.-án kissé módosítottam, ami azt jelenti, hogy a 3. pontban leírtak érvényüket vesztik. Mostantól az új jelentkezők számára csak olyan régi csoportképekből kivágott „meglepetés” prortrékat készítek, amilyeneket Asbóth, Benkő, Cravero stb. esetében láttok, tehát alapértelmezésben nem látszik kép, viszont ha az egeret a portrécellára húzod, akkor egy régi kép jön elő valamilyen rizsával. Azt gondolom, hogy ez a megoldás sérti legkevésbé azok személyiségi jogait, akik valami miatt kerülik az effajta nyilvánosságot, hiszen pl. sem a rizsa, sem a kép nem látszik kinyomtatva, továbbá az ilyen rollover nem bukkanhat fel a Gugliban sem, és az oldal lementésekor sem megy le automatikusan a html fájllal.

A változtatás engem érintő okai a következők:

  • az összes olyan meglepetésportrét elkészítettem már (és fel is tettem az oldalra), amelyhez megfelelő anyagom volt;
  • elegendő időt adtam a döntésre mindenkinek, ezért amit már elkészítetem, a helyett már nincs kedvem újat gyártani a késők miatt;
  • ideje, hogy visszatérjek egyéb számítógépes dolgaimhoz, annál is inkább, mert hamarosan le kell adnom az egyetemtől „lízingelt” PC-t, amelyen itthon dolgozom. Sőt, az is előfordulhat, hogy előbb döglik be a gép, mielőtt leadnám, tekintve, hogy 2005-ös évjáratú szegény, és a kék halál bekövetkezése mindennapos esemény mostanában.

Ettől függetlenül küldhettek szöveget is, képeket is, majd felrakom az oldalaitokra, ha hozzájutok, de pepecselős munkát már csak akkor végzek, ha annyira erős késztetést érzek hozzá, hogy nem tudok ellenállni a kísértéstnek.

Az oldalra önkéntes alapon kerülnek fel adatok – a neveket kivéve, amelyek már most is fenn vannak. Az önkéntesség azt jelenti, hogy írsz nekem egy emailt, amelyben jelzed csatlakozási szándékodat, továbbá engedélyezed, hogy feltüntessem az emailcímedet a neved sorában. Az oldalon látható, ill. onnan elérhető tartalmak mind így kerültek fel erre a webhelyre. Ha kerülöd a nyilvánosságot, nem kell, hogy képet vagy szöveget rakass fel velem, de megteheted (bizonyos határok között).

  1. Az emaicím megadását kívánatosnak tartom, de rizikóval jár. A kockázatot Neked kell vállalnod a többiek kedvéért. Ezért nem nem írom be senkiét önkényesen, noha mindenkié benne van a levelezőmben, aki Éva listáján szerepel. Ha önként vállalod annak kockázatát, hogy esetleg több spamet kapsz (mert illetéktelenül levadászták a címedet az oldalról), írj nekem erről egy emailt, és a feladói címet (vagy amilyen címet megadsz) máris beírom a sorodba. Mint mondtam, ez nem kötelez semmi egyébre: sem portrét, sem szöveget nem teszek fel rólad (Éva fájljából sem), csak ha kifejezetten akarod.
  2. Ha írsz magadról – olyasmit, amit Katrics [Ruff] Éva kért tőlünk, de nem feltétlenül ugyanazt – és elküldöd nekem, akkor felrakom a webhelyre, és a nevedhez linkelem. Éva jelszava (Csak röviden!) nagyon ésszerű. A weben azonban hosszabb rizsa is elfér, legfeljebb nem olvassa el senki, amit a magamfajta szószátyárok írnak.
  3. Csak olyan képet hagyok fent rólad, amit jóváhagysz. Fontos: erre az oldalra négyzet alakú képkivágásokra van szükségem mint ez portre (legalább 100 × 100 pixeles méretben). Ne vágd téglalap alakúra a képet (portre, ill. portre ) akkor se, ha úgy tetszetősebb magában, mert az oldal összhatása romlik. Az a legjobb, ha az ~1972-es és a 2012-es képet vágatlanul küldöd el: majd én megvágom. Elképzelhető az is, hogy már van is portréhoz való képecském rólad. A felrakott portrék egy részét ugyanis csoportképekből gyártottam, s e közben többekét elkészítettem, csak nem tettem fel, mert nem kérte senki.
  4. Mivel Gál Tamás képeinek mindenki örült, és senki sem tiltakozott, azok esetében is megadok képhivatkozást régi vagy új csoportképekre, akik nem jeleznek vissza nekem. Az ilyenek zárójelbe vannak téve a Képleírás oszlopban.
  5. Eddig senki sem tiltakozott az ellen sem, hogy idétlen kommentárokat fűzök a képekhez. Még olyan is volt, akinek ez tetszett. Noha az idétlenkedés öröme a fő jutalmam a honlap készítése közben, nem kötelességed, hogy eltűrd tőlem, ha rád nézve sértőnek találod. Mihelyt feltöltöm az anyagodat, jelzem neked emailben, hogy fent van. Ha nem tetszik valami, jelezz vissza, és máris leveszem azt, ami sért.

Kérés

Tudnod kell, hogy a honlapot szívesen építgetem ugyan, de munka ez is, mely sokkal több időmet veszi el a vártnál. Ezért elégedj meg azzal, amit magamtól nyújtok, és ne kérj tőlem olyasmit, amit egy fizetett weblapfejlesztőtől vár el a megbízója. Köszönöm.

Grósz

Törökbálint, 2012.06.18.


Valid XHTML 1.0 Transitional