Hajdu Eszter: magamról

Munkahely: még mindig ugyanaz, csak a nevei változnak, jelenleg INNOVATEXT Textilipari Műszaki Fejlesztő és Vizsgáló Intézet Zrt.

Nagy szerencsénk van, hogy 2004-ben a részvények többségét egy hasonló profilú német intézet megvásárolta, így megmaradtunk és sok munkát is küldenek. Igaz nem a tudomány fellegváraként dolgozunk, de biztos munkahely és megélhetés, ami a mai világban nem mindenről mondható el. A fejlesztés néhány EU-s projekt. A kicsiny kollektívánk is nagyon jó, a munkatársak nagy része évtizedek óta dolgozik együtt. Még két évig biztos, hogy aktívan dolgozni fogok.

Mivel én már a középiskolában is textilül tanultam, mondhatnánk, hogy örök szerelem. Az egyetem után még ráfejeltem egy szakmérnökit a Műszaki Egyetemen, majd egy Pénzügyi és Számviteli Főiskolát. Ez utóbbit akkor, amikor nagyon bizonytalan volt a helyzetünk. Mint intézet egy időben az ÁVÜ, ÁPV Rt, meg a fene tudja milyen nevű állami szervezetek gyámkodtak nálunk és akartak eladni. Ekkor döntöttem úgy, hogy legyen egy szakmafüggetlen diplomám is.

A két gyerek: Lackó 38 éves közgazdász, Gabó 35 éves orvos, utóbbinál négy unoka. Amikor lehet unokázom, egyébként állandóan nyüzsgök, heti egy bridzs és egy torna, a többi szabadon választott.

2012.05.31.


Képek

A szakmérnöki indexképe 1974-ből
indexkép

Zakyntos, 2007/2008
otthon


Vissza az 1972-es ELTE-s vegyészek kezdőlapjára! A kezdőlapra!

Valid XHTML 1.0 Transitional