A törökbálinti „Baross” óvoda csemetéi 1953-1954-ben (2)

Vissza az 1963-ban végzett évfolyam weboldalára, ahonnan további képeket is elérhetsz – Üdv, Nagy Sándor, a fiú osztályból!

óvodás kép kicsbenA csoportképet Heiszer Imrétől kaptam kölcsön szkennelésre (2013.08.29.). Balra az eredeti kivágásban és színben látjuk a 9×14 cm-es felvételt, alább pedig egy kicsit szűkebbre vágva. A képen szereplőket többségét Imre azonosította, csak 9 személyre nem emlékezett.

Ha az egeret PC egér ráhúzod az arcokra, előtűnnek a személyekhez rendelt nevek is. Vagy sorszámok, ha Imre nem ismerte fel az illetőt. Imre szerint a felvétel 1953-ban készült. Az édesapja szerint 1954-ben. Nem tudom, kinek lehetett igaza. Egyben elég biztos vagyok, ti., hogy az 1953-54-es iskolaévben. Amiben abszolút biztos vagyok az az, hogy ezt a képet ugyanakkor, ugyanonnan fényképezték, mint azt a felvételt, amelyik ezen az oldalon látható. Ezt a kerítés feletti falevelek egyformaságából tudom ilyen biztosan állítani.

A törökbálinti „Baross” óvoda csemetéi 1953-ban


Vissza Nagy Sándor honlapjára.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hochoner József 1 Gáspár Enikő Gréci óvó néni Szabó László 2 3 Torma húga Torma Imre Feleki Ágnes Sinka Piroska Mursitz Ágnes Luncz András Baranyai Ferenc Heiszer Imre Nagy Erzsébet Nogula Károly Nagy Károly Nemes Éva Hugyi László Hugyi Sándor 4 Führinger Katalin Führinger Ferenc 5 6 Várhelyi Márta Honti Piri Nothnágel Margit 7 8 9