A törökbálinti „Baross” óvoda csemetéi 1953-1954-ben (1)

Vissza az 1963-ban végzett évfolyam weboldalára, ahonnan további képeket is elérhetsz – Üdv, Nagy Sándor, a fiú osztályból!

óvodás kép kicsbenA csoportképet eredetileg Heller Mária (Kóty Antalné) szkennelte be nekem az 50 éves találkozó után a saját, keresztben összehajtott példányáról. A most bemutatott kép viszont sértetlen. (Balra az eredeti kivágásban és színben látjuk a 9×14 cm-es felvételt, alább pedig egy kicsit szűkebbre vágva.) Ezt Herczog Mátyás adta kölcsön szkennelésre. A képen szereplők többségét Marika azonosította első körben. Matyi szintén azonosított négy arcot, és magam is felismertem két elsős osztálytársamat.

Ha az egeret PC egér ráhúzod az arcokra, előtűnnek a személyekhez rendelt nevek is. Vagy sorszámok, ha egyikünk sem ismerte fel az illetőt. Heller Marika szerint a felvétel 1953-ban készült. A kép alapján vagy tavasz végén, vagy ősz elején. Szirtes Teréz, alias Pötyi (jelenleg Fischer Lászlóné), elárulta, hogy őt 1953-ban iratták be a Szt. István utcai leányiskolába, vagyis a kép csak 1953 tavaszán készülhetett.

A törökbálinti „Baross” óvoda csemetéi 1953-ban


Vissza Nagy Sándor honlapjára.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sóti József Pötyi Dékány Ilona Ilonka óvó néni Tóth Mária 1 Paulovits Zsuzsa Simon Tibor Herczog Mátyás Heller Mária 2 Bartos Mária Pompor Mária Dobos Éva Hujber Imre Illyés János (Attila) Pettendi Ferenc 4 Szabó Mária Galambos Bella Fogarassi Sarolta Heller Katalin 6 7 Rónaszéki Éva Rónaszéki Mihály Kendesi József